Mambo, gamification platform

Gamification in Moodle met Mambo

Gamification toepassen binnen Moodle? Met de standaard functionaliteit van Moodle kom je niet ver en de set Moodle plugin van Experience Points is beperkt. Wilt u echt veel gamification inzetten die verder gaat dan alleen maar het registreren van een aantal punten, dan is het Open Source Gamification Platform Mambo de juiste oplossing.

mambo IO (Gamification platform)

Mambo is het enige echte gamification platform ter wereld. Middels een set webservices kan Mambo communiceren met andere programma’s. Voor een (succesvolle) pilot van de Rabobank Nederland, ontwikkelde Avetica in 2015 de koppeling tussen Moodle en Mambo. Hiermee worden leeractiviteiten binnen een Moodle cursus gekoppeld aan gedrag en punten binnen Mambo.
Binnen het controlpanel van Mambo definieert u alle spelelementen en in uw Moodle cursus koppelt u deze aan leeractiviteiten. Deelnemers van uw cursus zien hun voortgang middels allerlei widgets getoond binnen Moodle. De docenten en cursusontwikkelaars dienen ook in Mambo in te loggen.

Hosting Mambo

Mambo user interfaceAvetica is de enige aanbieder van de hosting van Mambo in Nederland en België. Wij staan in rechtstreeks contact met de ontwikkelaar in Brazilië en denken mee over de verdere ontwikkeling van Mambo en de integratie met Moodle.

De kosten voor de hosting van Mambo zijn € 1.500,- excl. BTW per site per jaar.
Daarnaast bieden wij consultancy aan om gamification binnen Moodle mogelijk te maken.
Neem contact op voor meer informatie of een offerte.

Lees meer op Moodlefacts over gamification binnen Moodle.