Zelfregistratie Moodle niet te grondig uitschakelen

Stel, je hebt de zelfregistratie op je Moodle site ingesteld, zodat gebruikers zelf een account kunnen aanvragen. En dan besluit je dit uit te schakelen en dat doe je heel grondig. Gevolg: je kan zelf niet meer inloggen.

Dit komt toch met enige regelmaat voor en het probleem is dat de e-mail zelfregistratie van de actieve authenticatieplugins ook dan wordt uitgeschakeld. En dan kunnen alle gebruikers die deze authenticatieplugin gebruiken niet meer inloggen. Ook als je Moodle beheerder bent.

Alleen een andere Moodle-beheerder met een handmatige authenticatie kan dit herstellen of je moet dit via de database doen.

Alleen de zelfregistratie uitschakelen (zie afbeelding hieronder) is voldoende.