PortfolioUP, dé app voor Mahara

Als er apps zijn voor Mobile Moodle, dan moet er ook minimaal een app zijn voor Mahara, moeten ze bij Brightcookie.com Educational Technologies gedacht hebben. Al in 2009 is het project PortfolioUP begonnen en vorig jaar november is de app voor iPhone al in de iTunes Appstore geplaatst. De versies voor Android en Nokia volgen nog of staan ondertussen ook al online.

Maar kan je dan met PortfolioUP? Op zich niet eens zo veel. Met PortfolioUP kan je afbeeldingen die je met je mobiele telefoon hebt genomen uploaden naar Mahara (Mijn Portfolio > Mijn bestanden). Dit is vooral handig als je aan een werkstuk bezig bent en je wilt de diverse stadia vastgelegd. Elke keer neem je een foto en stuurt deze naar je portfolio in Mahara. Na afloop kan je, via een gewone browser, een ‘view’ maken en je hele proces zichtbaar maken, inclusief je reflectie en andere bestanden.

Enige technische voorwaarde is dat je de PortfolioUP plugin hebt geïnstalleerd op je Mahara-site. Deze staat helaas niet op de plugin pagina van Mahara, maar hiervoor moet je contact opnemen met Brightcookie.com.