E-mailvrije vrijdag

Een bericht in de Automatiseringsgids van vrijdag 12 oktober over de tsunami van e-mails die tot maatregelen dwingt. Grote bedrijven zoals Intel voeren een e-mailvrije vrijdag in. Helemaal verboden om te mailen is het niet. Het personeel wordt aangespoord om een directere communicatie te hebben en beter ideeen uit te kunnen wisselen.

De reden erachter is zo slecht nog niet. Een training “leren communiceren met e-mail” lijkt me beter. Het is toch ook veel te handig om personen te CC-en. En dan verwachten mensen ook nog dat je alles leest en nog reageert ook? Ook is het niet effectief om telkens je mail te checken. Volgens onderzoek kan het namelijk vier minuten duren voor je je weer kunt concentreren na het lezen van nieuwe mail.

Of een e-mailloze dag hier ook ingevoerd moet worden, zijn de meningen redelijk netjes verdeeld, zie de poll op de site.